Cryptocurrency kopen via exchanges. Welke moet je hebben?

Crypto kopen

Cryptocurrency blijft ongekend populair. Ondank een ‘crash’ begin dit jaar, herstelt de markt zich aardig en neemt de populariteit toe. Iedereen wil een stukje mee pakken om makkelijk geld te verdienen. Waar kun je nu het beste crypto kopen? Wat zijn hierin de beste crypto exchanges. Wij laten je kennis maken met de beste wereldwijd en de grootste in Nederland.

Cryptocurrency kopen bij wereldwijde partijen

 1. Binance
  Binance is een van ’s werelds grootste en populairste platformen. Dit platform zit gevestigd in Malta. Het aanbod is zeer uitgebreid, de kosten zijn laag en platform werkt goed. Uniek aan Binance is dat ze hun eigen cryptomunt hebben, de Binance Coin (BNB).  Er is wel enige ervaring is vereist, het is geschikt voor mensen die echt willen handelen.
 2. Coinbase
  Coinbase heeft wereldwijd de meeste klanten, het is sinds 2021 een beursgenoteerd bedrijf. Je kunt geld verdienen op Coinbase door het voltooien van cursussen. Je krijgt dan beloningen die worden uit betaald in cryptocurrency. Dit kan oplopen tot ongeveer €50,00. Coinbase is een leuk platform voor starters.
 3. OkeX
  OkeX neemt de laatste jaren een groei in de top van de crypto exchanges. Na enkele tegenslagen in het gebruikersgemak bouwt het zich de laatste tijd uit als een betrouwbaar platform met vele mogelijkheden. Met 200 miljoen gebruikers heeft het zich bewezen geen eendagsvlieg te zijn. OkeX heeft vele mogelijkheden en een heel ruim aanbod in verschillende cryptocurrency.

Cryptocurrency kopen via Nederlandse exchanges

 1. Bitvavo
  Bitvavo maak het traden in crypto valuta voor iedereen erg makkelijk. Deze Nederlandse partij maakt het niet alleen makkelijk om cryptocurrency te kopen, maar ook nog eens zeer goedkoop.  Je kunt hier betalen met iDeal en je hoeft zelf geen cryptocurrency wallets aan te maken want dat doen zij voor jou. Het is voor veel Nederlandse handelaren de thuisbasis om cryptocurrency te verhandelen.
 2. Litebit
  Litebit bestaat sinds 2013 en is gevestigd in Rotterdam. Litebit is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste broker in Europa. Het is eenvoudig crypto te kopen en te verkopen. Je kan eenvoudig betalen met IDEAL, creditcard en Bankcontact. 
 3. Bitcoin meester
  Bitcoin meester is relatief nog een jong bedrijf, ze zijn gestart in 2017. Bitcoin Meester heeft het allergrootste aanbod van meer dan 200 verschillende crypto’s. Het platform maakt het mogelijk om met iDEAL en Bancontact cryptocurrency te kopen, te verkopen en op te slaan zonder enige ervaring te hebben van het handelen in crypto.

Profiteren van een groter aanbod en lagere transactiekosten?

Kies dan voor een internationale broker. Bijvoorbeeld Binance, je hebt dan een veel bredere keus uit het aantal cryptomunten en vaak tegen erg lage transactiekosten. Vaak zijn de internationale exchanges wel iets meer gericht op cryptohandelaren die iets meer ervaring hebben in de markt.

Begin je net met investeren en wil je graag langzaam kennis maken met de markt? Kies dan voor Bitvavo of Coinbase. Beiden zijn makkelijk te gebruiken en je kunt doormiddel van IDEAL betalingen snel beginnen met het handelen in cryptomunten.